Aktualitet

‘700 mijë shqiptarë rrezikojnë të mos votojnë’/ Drejtori i Gjendjes Civile befason: Iu kanë skaduar kartat e ID

Pyetje: Zoti Drejtor sa shtetas shqiptarë janë që iu ka skaduar karta e identitetit?

Bledar Doracaj: Është një numër i lartë, ishte pak më i lartë para disa javësh, vjen në ulje. Por ende nuk jemi aty ku duhet të jemi. Është një numër që me një përllogaritje të përafërt që ne kemi bërë, diku te 700 mijë shtetas.

Pyetje: Shqiptarët të cilët jetojnë në emigracion, iu ka skaduar. A janë pajisur me një kartë të tillë? Nëse jo, çfarë do bëhet?

Bledar Doracaj: Ende jo, tashmë qeveria shqiptare ka filluar ndërtimin e një database, nëpërmjet vetëdeklarimit të të gjithë shtetasve shqiptarë që jetojnë jashtë territorit të Shqipërisë. Nuk e dimë sa nga ata që ju ka skaduar dokumenti biometrik jetojnë përtej territorit të Republikës së Shqipërisë.

Ajo çfarë unë mund t’ju them, që është një shqetësimin që ne e kemi marrë, edhe sot në mëngjes e mora këtu nga qytetarët e Bashkisë së Korçës është një numër i lartë i konsiderueshëm qytetarësh të cilët kanë aplikuar përgjatë gjashtë mujorit të dytë të vitit 2019 dhe vitit 2020 dhe në pamundësi të pandemisë për të lëvizur nuk kanë tërhequr dokumentet biometrikë pranë zyrave të Gjendjes Civile, apo zyrave të aplikimit.

Ne i qetësojmë këta shtetas dhe i inkurajojmë njëkohësisht që brenda muajit prill, brenda fundit të prillit ata mund të paraqiten pranë sporteleve për të tërhequr dokumentet për të cilat kanë aplikuar kohë më parë.

Artikuj te ngjajshem

Shkruaj nje koment

Back to top button