Bota

Angli/ 500 euro për këdo që rezulton pozitiv me Covid dhe vetëizolohet në shtëpi

Kush rezulton pozitiv me Covid-19, në Angli është propozuar nga ministrat që të marrë një shumë financiare prej 500 euro.

Ky është hedhur thjesht si një propozim, i cili u vjen në ndihmë personave të cilët janë me mundësi të ulta financiare.

Duke parë situatën nga Covid-19, edhe që një pjesë e njerëzve janë të mbyllur në shtëpi prej kaq kohësh, janë të detyruar të mbeten pa punë.

Një burim i lartë nga qeveria thotë se, ky ishtë një propozim i diskutuar nga zyrtarë të lartë, por akoma nuk ishte konsideruar nga kryeministri.

Katie Razzall e BBC News night, thotë se ministrat janë të vetëdijshëm që vetë-izolimi është thelbësor për ndalimin e përhapjes së koronavirusit dhe “letra e opsioneve”, është hartuar nga nëpunësit civilë në DoH. Gjithashtu thuhet se shumë njerëz nuk po qëndrojnë në shtëpi, dhe ky vendim duhej marrë sa më parë.

Shtatorin e shkuar u bë një propozim, që kushdo që rezulton pozitiv me Covid-19 dhe vetëizolohet që të frenojë përhapjen e coronavirusit.

Ndërsa tani një shumë prej 500 eurosh për person, që administrohet nga autoritetet locale dhe që financohet nga vetë qeveria, u vihet në dispozicion njerëzve me të ardhura të ulta.

Sekretari i Mjedisit George Eustice u shpreh për BBC Breakfast, se ishte “mjaft sfiduese” për disa njerëz që të vetë-izoloheshin plotësisht nëse ishin financiarisht të prekshëm dhe duhej të vazhdonin punën. “Ne kemi marrë parasysh të gjitha llojet e politikave në mënyrë që të sigurohemi që njerëzit të respektojnë rregullat, të jenë në gjendje t’i përmbahen rregullave dhe të ulim normën e infeksionit,” tha ai.

Por kabineti para se të marrë një vendim lidhur me këtë çështje duhet të peshojë mirë argumentat pro dhe kundra kësaj çështje.

Artikuj te ngjajshem

Shkruaj nje koment

Back to top button