Bota

Covid: Farmacisti amerikan në manipulimin e vaksinave për pranimin e fajit

Një farmacist amerikan ka rënë dakord të deklarojë fajtor për ndërhyrje në shishka të vaksinës Covid sepse ai besonte se goditjet mund të dëmtonin njerëzit, thonë prokurorët.

Steven Brandenburg, 46, akuzohet për heqjen nga depo të ftohtë 57 shishka me 570 doza të vaksinës Moderna në Grafton, Wisconsin, në dhjetor.

Pa ftohje, vaksina bëhet e paefektshme.

Z. Brandenburg mund të burgoset për 20 vjet me dy akuza për përpjekje për të ndërhyrë në produktet e konsumit.

Ai gjithashtu përballet me një gjobë prej $ 250,000 (182,000 £).

Viktimat e teorive konspirative virale në vitin 2020.

Kostoja njerëzore e keqinformimit të virusit.

Në një deklaratë të martën, zyra e avokatit në Wisconsin tha se Z. Brandenburg “nënshkroi një marrëveshje pranimi në dallimin se ai ishte fajtor për përpjekjen për të bërë qindra doza të vaksinës Covid-19 joefektive”.

Ai u akuzua “me dy akuza për përpjekje për të ndërhyrë në produkte të konsumit, me shpërfillje të pamatur për rrezikun që një person tjetër do të vendoset në rrezik vdekjeje ose lëndimi trupor”.

Farmacisti pranoi se ai “besonte në” teori të ndryshme konspirative “; u pajtua me nocione të” historisë alternative “; dhe ishte skeptik ndaj vaksinave në përgjithësi dhe vaksinave Moderna posaçërisht”, shtoi deklarata.

Z. Brandenburg thuhet se ka ngatërruar shishet në dy ndërrime të njëpasnjëshme të natës në farmaci në fund të Dhjetorit. Çdo herë, ai i linte shishkat jashtë frigoriferit për disa orë para se t’i vendoste përsëri.

Zyra e avokatit tha se 57 persona kishin marrë goditjet nga shishkat përpara se të zbulohej ndërhyrja.

“Farmacistët renditen në mesin e disa prej profesionistëve më të besuar,” tha agjenti special i FBI i akuzuar Robert Hughes. “Ky individ përdori aksesin e tij të veçantë për të manipuluar shishkat e vaksinës shumë të nevojshme kundër Covid-19.”

Artikuj te ngjajshem

Shkruaj nje koment

Back to top button