Bota

Ligji i Sigurisë Kombëtare, arrestohen 53 figura të opozitës në Hong Kong

HONG KONG

53 figura dhe aktivistë të opozitës janë arrestuar në Hong Kong. Këta figura janë arrestuar në bazë të ligjit të Sigurisë Kombëtare të vendosur nga Pekini.

6 prej tyre u arrestuan për organizimin dhe planifikimin e një zgjedhje fillestare të mbajtur korrikun e kaluar.

47 të tjerët u arrestuan për shkak të pjesëmarrjes së tyre në ngjarje. Mbi 1 mijë oficerë janë përfshirë në operacion, në 72 lokacione të ndryshme teksa janë ngrirë asete me vlerë 200 mijë euro.

Artikuj te ngjajshem

Shkruaj nje koment

Back to top button