Aktualitet

Pandemia Covid-19 në Gjirokastër/Ja sa raste aktive shënohen

Pandemia Covid-19 në Gjirokastër

Gjatë karantinimit Gjirokastra shënohej në zonën e gjelbërt por krahasuar me fillimin e pandemisë Gjirokastra sot shënohet e para në vend në raport me popullsinë. Që nga fillimi i pandemisë Covid-19 qyteti i Gjirokastrës ka patur 1237 raste pozitive.

 • 88 pacient aktiv pozitiv me tampon.
 • 33 paciet pozitv aktiv pa tamon.
  -1135 të shëruar nga fillimi pandemise – 9 raste të reja covid nga të cilat:
 • 9 raste me teste të shpejta – 0 raste me PCR. – 8 raste të reja diagnostikuar me skaner. – 14 paciente të ndarë nga jeta. – 8 pacient të negativizuar me tampon gjatë 24 orëve të fundit.
 • 6 pacient të negativizuar pa tampon. – Bashkia Gjirokaster 71 aktiv dhe 88 të dyshuar .
 • Bashkia Dropull 11 aktive dhe 10 të dyshuar.
 • Bashkia Libohove 6 aktive dhe 8 të dyshuar.
 • 0 paciente të hospitaluzuar në Spitalin Infektiv.
 • Të gjithë pacientet e tjerë janë me siptoma të lehta dhe monitorohen nga MF.
 • 106 pacientë të karantinuar në banesë si persona të dyshuar apo kontakte të pacientëve me COVID.
 • Ditën e djeshme u morën 49 mostra :
 • 48 teste të shpejta ( 9 pozitiv)
 • 1 test PCR
 • 12 paciente referuar nga MF. – 0 pacient referuar nga 127 . – 37 pacient nga hetimi epidemiologjik(kontakte vatrore). – 0 arsimtare – 0 nxënes – 1 student E. Cabej pozitiv
 • Vijojmë punën për gjurmimin dhe hetimin e të gjithë kontakteve dhe monitorimin e situatës epidemiologjike.

Artikuj te ngjajshem

Shkruaj nje koment

Back to top button