Bota

Shifrat rekord nga COVID-19, Japonia shpall gjendjen e emergjencës për Tokion

JAPONI

Japonia ka marrë masa për kryeqytetin Tokion duke shpallur gjendjen e emergjencës. Ishulli aziatik po numëron shifrat rekord më të larta nga COVID-19.

Gjendja e emergjencës do të jetë në fuqi deri më 2 shkurt. Nga ana tjetër kjo gjendje nuk do të përfshijë vetëm Tokion por edhe tre prefektura përrëth, Chiba, Saitama dhe Kanagawa.

Kompanitë inkurajohen të kthejnë punonjësit nga shtëpia, kurse në zyra stafet do të reduktohen detyrimisht me 70%.

Po ashtu restorantet do të mbyllen që në 8 të darkës ndërsa shkollat vijojnë hapur.

Artikuj te ngjajshem

Shkruaj nje koment

Back to top button