Aktualitet

Tepelenë/Rriten prurjet e lumit Vjosë,rrezikon të dalë nga shtrati

Reshjet me intensitet të lartë të shiut kanë sjellë gjatë mesditës së sotme vërshimin e ujërave të lumit Vjosë në zonën e Tepelenës duke rritur prurjet e saj.Vazhdimi i kësaj situate shkakton rrezik pasi ky lum mund të dalë nga shtrati duke sjellë përmbytje të hapësirave e tokave si përreth dhe përgjatë saj.Lumi Vjosë me gjatësi 272 km është më i rëndësishmi në jug të vendit.Mjaft shkencëtarë e kanë vleresuar si lumi i egër i Europës për shkak të biodiversitetit që disponon biles janë hapur dhe propozime për të qënë park natyror kombëtar

Artikuj te ngjajshem

Shkruaj nje koment

Back to top button