Bota

Muzika në zi: Ndahet nga jeta këngëtarja legjendare që bashkëpunoi me Nick Cave

Anita Lane, një këngëtare  Australiane e njohur për bashkëpunimin me Nick Cave dhe Birthday Party si dhe regjistrimet e saj, ka vdekur në moshën 62 vjeçare.

Cave bëri homazhe në mediat sociale, duke postuar në Twitter, “Nga ajo në përjetësi” – një lavdërim mbase i pashmangshëm, duke pasur parasysh që kënga që shkoi me këtë titull ishte bashkë-shkrimi i saj më i famshëm dhe një nga këngët më të famshme nga Nick Cave and the Bad Farat.

Albumi i parë solo i Lane” Dirty Pearl “u publikua në 1993, një kohë në muzikën popullore kur këngëtarët dhe këngëtarët femra po fillonin të rikuperonin rrëfimin seksual,” shkroi kritikja Eleanor Philpot në një rivlerësim të muzikës së saj në The Quietus më herët. 

Ndërsa puna e Lane eksploronte tema të ngjashme, domethënë epshin dhe dashurinë, ajo ishte shumë më e përqendruar në shpirtërore, duke demonstruar se si seksi dhe marrëdhëniet romantike mund të ndihmojnë në zhvillimin e një njohurie të vetvetes më të vërtetë të një individi. 

Artikuj te ngjajshem

Shkruaj nje koment

Back to top button