Aktualitet

Produktet ushqimore tregëtohen në rrugë/ Mungesa e tregut, tregëtarët nuk respektojnë kushtet higjeno-sanitare

Kushtet në të cilat tregëtohen produktet ushqimore në qytetin e Gjirokastrës janë jashtë parametrave higjeno-sanitare, duke u ekspozuar në rrugë midis pluhurit dhe ndotjeve të ndryshme. Në një vëzhgim të bërë me kamerën tonë kemi konstatuar se produktet ushqimore kryesisht produktet e fshatit si dhe fruta perimet tregëtohen në rrugë. Mungesa e një tregu dhe kushteve minimale i detyron tregëtarët dhe banorët e zonave rurale t’i ekspozojnë për shitje këto produkte në kushte të papërshtatshme.

Tregëtimi i produkteve ushqimore në të tilla kushte rrit rrezikun për shëndetin e konsumatorit e ndërsa në një kohë pandemie situata bëhet më alarmante.

Artikuj te ngjajshem

Shkruaj nje koment

Back to top button