Aktualitet

Të drejtat e minoritetit grek/ Dule: Eshtë shkelur Konventa Ndërkombëtare e të Drejtave të Njeriut

Të drejtat e minoritetit grek nuk po respektohen në Shqipëri dhe treguesi më i mirë është dëmtimi i sinjalistikës orientuese dy gjuhëshe në hyrje të çdo fshati të bashkisë Dropull, ku ato në gjuhën e shtetit fqinj janë fshirë ose janë dëmtuar. Ishte kjo deklarata e kryetarit të PBDNJ Vangjel Dule, i cili ndër të tjera është ndalur edhe tek banderola e kandidatit të partisë socialiste Bledi Çuçi e vendosur pranë  fshatit Dervician.

Të drejtat e pakicave, që zbatohen për pakicat etnike, fetare ose gjuhësore dhe popujt indigjenë, janë pjesë përbërëse e ligjit ndërkombëtar për të drejtat e njeriut.

Artikuj te ngjajshem

Shkruaj nje koment

Back to top button