Aktualitet

1 Maji dita ndërkombëtare e punëtorëve/ Protestat e para në SHBA në vitin 1886

Data sot shënon 1 maj, dita e njohur si Dita Ndërkombëtare e Punëtorëve, që ka lindur si pasojë e luftës së këtyre të fundit, për të kërkuar të drejtat dhe liritë e tyre.  Në 1 maj punëtorët dhe sindikatat e tyre në çdo vend të botës, protestojnë për të kërkuar të drejtat dhe kushte më të mira pune. Por si mbeti 1 maji ne sytë e qytetarëve ? Shumica prej tyre e festojnë e disa prej tyre me zhgenjim flasin se kjo dite duhej te ishte nje ditë proteste për kushtet e cunguara në punë dhe për varfërinë e tejskajshme që çdo vit duket se shtohet .

1 Maji lindi nga lufta e punëtorëve për të kërkuar dhe siguruar të drejtat, liritë dhe kushtet e punës e të jetesës.
Kjo ditë iu referohet protestave të punëtorëve, për orar të punës 8 orë, për paga mesatare të garantuara, për pajisje mbrojtëse në vendin e punës

Artikuj te ngjajshem

Shkruaj nje koment

Back to top button