AktualitetBota

Greqi, që sot fillon lehtësimi i ndjeshëm i kufizimeve

Athinë – Masat e bllokimit në Greqi do të lehtësohen ndjeshëm në maj, me kusht që ngarkesa virale të vazhdojë të bjerë dhe vaksinimet për koronavirusin të vazhdojnë shpejt.

Masat e relaksimit fillojnë të hënën, 3 maj, me kafenetë dhe restorantet e lejuara për të shërbyer klientëve, në ambient të hapur, me tavolina të distancuara dhe vetë-testim të punonjësve.

Këto biznese nuk do të lejohen të luajnë muzikë – për të parandaluar njerëzit që të afrohen shumë më tepër për t’u dëgjuar – dhe do të duhet të mbyllen deri në orën 22.45 të mbrëmjes.

Gjithashtu të hënën, orari i ndalimit shkurtohet me një orë, nga ora 23:00 deri në 5 të mëngjesit.

Më tej, të hënën më 10 maj, shkollat e mesme fillore dhe të mesme (Klasat 1-9) rihapen, me vetë-teste të detyrueshme për studentët, mësuesit dhe stafin administrativ.

Të shtunën më 15 maj hapet zyrtarisht sezoni turistik, së bashku me plazhet e organizuara. Gjithashtu, kufizimet në udhëtimet e brendshme përfundojnë.

Artikuj te ngjajshem

Shkruaj nje koment

Back to top button